Részben Ember

Kategória: Kritika   2015/09/17 20:58 Csütörtök Megosztás a facebookon

 

Rövid tartalom :

Az emberi faj a teljes megsemmisülés szélén áll, miután a Részlegesekkel - az emberekhez megtévesztésig hasonlító, ám mesterségesen előállított szerves lényekkel - folytatott háború megtizedelte a népességet. Az ott bevetett RM nevű vírus néhány tízezerre redukálta a túlélők számát, akik Long Islanden rendezkedtek be, míg a Részlegesek rejtélyes módon visszavonultak. Bármikor lecsaphatnak újra, de ennél is sürgetőbb probléma, hogy egy évtizede nem született az RM-re immúnis csecsemő. Kira a főszereplő egy küldetésre indul amelynek  célja az RM gyógymódjának a megtalálása.  Be akarta bizonyítani ,hogy ő tudja mi a gyógymód ,de ez a kis utazás akár az ő és a barátai életébe is kerülhet.

 

 

íróról:  Dan Wells az írója ennek a könyvnek ,de nem ez volt az egyetlen munkája. A Nem vagyok sorozatgyilkos írója is ő amely izgalmas utazásra invitálja az olvasót  amiben maga az emberi lét fogalmát kérdőjelezi meg.

 

Én véleményem: Szerintem ez a könyv egész jó! A terep leírása mindig részletes ,de nem megy nagyon a túlzott leírásra ami jó ,mert a legtöbbször egy lényegtelen helyszínt is úgy mutatnak be mintha mindenképen muszáj lenne. A karakterekről elegendő információt kapunk és minden szükséges információt megkapunk róluk. Maga az a tény, hogy egy apokalipszis közepén vagyunk , miközben tudjuk ,hogy az ellenség bárhol ott lehet kellő izgalmat ad. A story néhány helyen egy picit lassú vagy elnyújtott ,de ha ezektől eltekintünk a story szinte kifogásolhatatlan.

 

Kinek ajánlom: Mindenképen azoknak tudnám ezt ajánlani, aki szereti a fantasi vagy sci-fi könyveket. De azoknak is tudom ajánlani aki 15 és 22 év között jár .

 

Értékelés:  8/10

« Vissza

Futó sorozataink

Következő eseményeink

Jelenleg nincs esemény.